maanantai 23. joulukuuta 2013

Lukusuosituksia

Joulu on monella tapaa kirjakansan parasta aikaa, sillä lukusuosituksia tulvii vähän siellä sun täällä. Päätimme mekin kantaa kortemme kekoon ja kertoa jokainen kolme omaa lukusuositustamme teille, lukijat. Postauksemme tulevat tuttuun tapaan viikon välein ja minä pääsen ensimmäisenä jakamaan kolme itselleni tärkeää kirjaa kanssanne. Nämä ovat kolme kirjaa, jotka ovat tavalla tai toisella tehneet aikoinaan minuun vaikutuksen.

Ihanaa ja rauhallista joulunaikaa kaikille!

*Petra

Jean Hegland: Suojaan metsän siimekseen
  • Julkaisuvuosi: 1998
  • Sivumäärä: 315
  • Juoni: Kirja kertoo yhdysvaltalaisten maaseudulla Kaliforniassa elävien sisarusten tarinan tilanteessa, jossa yhteiskuntarakenne romahtaa ja elämä maapallolla palaa käytännössä kivikautiseen aikaan.
Olen lukenut tämän kirjan useampaan kertaan ja olen edelleen aika vaikuttunut siitä. Ennen tätä kirjaa en ollut lukenut muita vastaavia romaaneja tai nähnyt elokuvia samasta aiheesta, joten jo aihepiiri oli erityinen. (Sittemmin tämä aihepiiri onkin ollut suosittu muun muassa elokuva-aiheissa.) Parasta kirjassa oli sen uskottavuus ja realistisuus. Näin voisi käydä ihan oikeasti. Vaikka selviytyminen ilman sellaisia mukavuuksia kuten sähköä vaatii sisaruksilta paljon ja elämä on vaikeaa, tämä ei kuitenkaan ole mikään kauhukertomus. Viesti on selvä: elämä jatkuu. Tämä on hyvä lukuromaani ja sopii muun muassa kaikille, joita kiinnostaa selviäminen erikoisissa olosuhteissa.Marya Hornbacher: Elämä kateissa
  • Julkaisuvuosi: 1999
  • Sivumäärä: 343
  • Juoni: Hornbacher on yhdysvaltalainen toimittaja, joka sairastui bulimiaan yhdeksänvuotiaana ja muutaman vuoden kuluttua siitä anoreksiaan. Tämä on tositapahtumiin perustuva omaelämäkerrallinen kertomus syömishäiriöistä.
Kirja on raju, mutta koskettava matka ihmismielen synkkiin puoliin. Hornbacher on kertomuksessaan kipeän suora ja rehellinen. Hän on taitava kirjoittaja ja osaa sanoilla maalata hienoja tilannekuvia. Suosittelen kaikille, joita kiehtoo ihmismielen kommervenkit tai syömishäiriöt.Riikka Pulkkinen: Raja
  • Julkaisuvuosi: 2007
  • Sivumäärä: 399
  • Juoni: Kirjassa kulkee rinnakkain kaksi tarinaa, jotka (jos en väärin muista) myös risteävät keskenään: 53-vuotias Anja on luvannut Alzheimeria sairastavalle miehelleen auttaa tätä kuolemaan, kun mies ei enää muista mitään, ja samaan aikaan Anjan sisarentytär, lukiolaistyttö Mari, rakastuu äidinkielenopettajaansa. Anjan raskaan lupauksen täyttämisen hetki lähestyy ja myös Mari kamppailee oikean ja väärän välillä.  
En totta puhuen muista tästä kirjasta juuri muuta kuin että pidin siitä kovasti. Riikka Pulkkisen kirjoittama ja käyttämä suomenkieli on valtavan kaunista ja tämä tarina kosketti minua enemmän kuin kaksi myöhempää Pulkkisen kirjaa (Totta ja Vieras). Suosittelen tätä niille, jotka nauttivat filosofisesta pohdiskelusta, ja joille kaunis kieli on kirjassa erityisen tärkeää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.