maanantai 2. joulukuuta 2013

Muutama resepti tapaamisesta

Tämä on kyllä kirjablogi, mutta muutamia saattaa kiinnostaa perjantain postauksessa vilahtaneiden herkkujen reseptit, joten jaamme nekin täällä. Söimme muun muassa tosi hyvää lohi-pastasalaattia, parmankinkkurullia ja parmesantikkuja.


Lohi-pastasalaatti

350 g kuviopastaa
3 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
2 dl keitettyjä herneitä
200 g kylmä- tai lämminsavustettua lohta
100 g tuorejuustoa, esim. Philadelphia
1 rkl appelsiinimehua
noin 1 dl salaatinlehtiä, esim. rucolaa

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta keitinvesi ja huuhtele pasta kylmällä vedellä. Nosta kulhoon ja valuta päälle öljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon herneet ja lohipalat. Notkista tuorejuusto sekoittamalla sen joukkoon appelsiinimehu. Sekoita kastike muiden aineiden joukkoon. Koristele salaatinlehdillä.


Parmankinkkurullat

100 g voitaikinaa
20 g mascarponejuustoa
50 g pestoa
3 viipaletta parmankinkkua

Kauli voitaikina ohueksi levyksi. Peitä taikina ensin juustolla, sitten pestolla ja lopuksi parmankinkulla. Kääri tiukaksi rullaksi. Laikkaa rullasta noin kahden sentin viipaleita ja aseta palat leikkauspinta ylöspäin pieniin vuokiin. (Itse voitelin rullat vielä kananmunalla ja ripottelin päälle parmesanjuustoraastetta.) Paista 175-180 asteessa 10-12 minuuttia.


Parmesantikut

voitaikinaa
1 kananmuna
parmesan-juustoraastetta

Kauli voitaikina ohueksi levyksi ja leikkaa levystä sormenpaksuisia suikaleita. Voitele suikaleet kananmunalla ja ripottele päälle parmesan-juustoraastetta. Rullaa muutamalle kierteelle, asettele pellille ja paista uunissa 225 asteessa kymmenisen minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.