perjantai 10. tammikuuta 2014

Huonomuistisen valinnat parhaiksi

Vinkkaaja: Leena

Jos omistaa näin huonon muistin kuin allekirjoittaneella, on suorastaan haastavaa nimetä omat lempikirjansa. Lisäksi, mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä krantummaksi olen käynyt. Harvat kirjat enää vievät mukanaan niin, ettei niitä malttaisi laskea käsistään. Tässä kuitenkin ne kolme, mitkä tällä hetkellä soittivat kelloja päässäni.  Mukavaa vuoden alkua kaikille :)


Hannu Rajaniemi: Kvanttivaras

  • Julkaisuvuosi: 2010 (suomeksi 2011)
  • Sivumäärä: 440
  • Juoni: Kirjan päähenkilö mestarivaras Jean le Flambeur on kirjan alussa dilemmavankilassa. Vankilasta hän pääsee lopulta pois Mielen avulla ja samalla hän sitoutuu tekemään vielä yhden täydellisen rikoksen. Kirja on lennokas murhamysteeri, joka sisältää aika kovaa Scifiä. 
Jos se jollekin ei ole vielä käynyt ilmi, on scifi se todellinen lempilapseni. Ja mikäs sen ihastuttavampaa, jos kirjan on kirjoittanut suomalainen ja vielä niin, että kirja tunnistetaan maailmallakin. Erikoiseksi kirjan tekee vielä sekin, että sehän on kirjoitettu englanniksi ja käännetty sitten suomeksi. Jos joku scifin lukija ei tätä ole vielä lukenut, niin lue ihmeessä. Hauska ja mukaansa tempaava. Ensimmäiseksi scifi-kirjaksi mielestäni kuitenkin hieman turhan haastava.Vernor Vinge: Linnunradan ääret
  • Julkaisuvuosi 1992 (suomeksi 2001)
  • Sivumäärä: 608
  • Juoni:  Avaruusalus haaksirikkoutuu kauas kauas tuntemattomalle planeetalle. Eloon jää vain kaksi lasta, jotka jäävät keskiaikaa elävän susimaisen kansan armoille. Hätäsingaalin avulla retkikunta pyrkii pääsemään pelastamaan lapset.
Tämä kirja on se, millä aikanaan tutustuin scifiin. Tämä on hieman helpompaa scifiä kuin edellinen. Tarina onkin ehkä hieman sekoitus scifiä ja fantasiaa. Mielenkiintoisin asia kirjassa on susimainen kansa. Sudet ikään kuin jakavat toistensa tietoisuuden. Yksilö ei sellaisenaan ole varsinainen täysillä ajatteleva olento vaan yksilö tarvitsee lauman, joilla on yksi yhteinen tietoisuus. Jos runsas sivumäärä ei pelota, tämä olisi loistava kirja aloittaa tutustuminen scifiin. Tarina on mieletön ja sitä on kiva lukea.
(http://www.risingshadow.fi/library/book/58-linnunradan-aaret)

Jeffrey Eugenides: Middlesex

  • Julkaisuvuosi 2002
  • Sivumäärä: 773
  • Juoni: Kirja kertoo Calliopesta, hermafrodiitista. Kirja on Calliopen kasvutarina. Toisaalta se on myös loistava sukusaaga. Tai kertomus Kreikan historiasta. Juonta on mielestäni mahdoton tiivistää tähän. 
Tämä kirja oli mieletön lukukokemus. Jälleen sivuja oli paljon, mutta kirjaa oli mukava lukea. Kirja sisältää monta teemaa, monta tarinaa, monta vaikuttavaa kohtaa, monta erilaista näkökulmaa. Vaikuttava kirja. Suosittelen melkein kelle vaan, jos sivumäärä ei vaan pelota.
(http://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/kauno%253Aateos_1814)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.