sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Mary Ann Shaffer ja Annie Barrows: Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville

Vinkkaaja: Leena

  • Sivumäärä: 298
  • Julkaisuvuosi: 2008 (Suomeksi 2010)
  • Juoni: Kirjan päähenkilö Juliet saa kirjeen Guernseyn Kanaalisaarelta.Tästä alkaa kirjeenvaihto Julietin ja saarelaisten välillä. Juliet saa kuulla lumoavia tarinoita sekä nykyisistä että entisistä saarelaisista ja lopulta hän itse suuntaa myös saarelle. Toinen maailmansota on juuri loppunut ja sota on toki myös oleellisesti esillä tarinoissa.
 Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville on kerrassaan ihastuttava kirja. Toinen maailmansota on saanut lähes kaiken sekaisin ja ihmiset kokoilevat omia elämiään uudeestaan kasaan. Juliet on menettänyt myös kotinsa ja on kirjoittamassa romaania. Romaanin aiheeksi nousee lopulta Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville Guernseyn saarelta. Kirja on kirjoitettu täysin kirjemuodossa ja tähän kirjaan se sopi kuin nenä päähän. Kirjeitä liikkui paljon ja eri kirjoittajien tyyli oli saatu loistavasti esille.

Tämä kirja oli hyvän mielen kirja.Kirjassa kerrottiin todella rankoista asioista, mitä sodan aikana oli tapahtunut, mutta koko ajan kirjan luonne oli positiivinen. Välillä jopa naiiviuteen asti. Jotenkin kirjasta tuli mieleen Hilja Valtosen romaanit. Myös päähenkilö oli Hilja Valtosten päähenkilöiden tyylinen nainen: vahva, itsenäisiä päätöksiä tekevä, mutta kuitenkin lopulta romanttisuuteen taipuva.

Johtava tarina kirjan taustalla oli Julietin oma elämä ja lopultahan siinä kaikki meni ah niin ihasti (loppu olisi voinut olla siis mielenkiintoisempikin...). Mutta lähes yhtä suuressa roolissa kirjassa oli itse Guernseyn saaren tapahtumat. Täytyy myöntää, että en ollut aiemmin kuullut Guernseyn saaresta (se on ehkä hieman jäänyt Jerseyn varjoon?). Guernseyn saari oli Saksan miehittämä toisen maailmansodan aikana, mikä teki tarinasta omanlaisensa. Opinpa samalla historiasta lisää.

Tämä kirja on loistava lukuromaani. Kirja tuo hyvää mieltä ja se on vielä nopea lukeakin. Jos etsit siis mukavaa kirjaa, valitse tämä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.