maanantai 28. heinäkuuta 2014

Gillian Flynn: Kiltti tyttö

Vinkkaaja: Leena

Julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 447
Juoni:Nick ja Amy ovat aviopari. Asiat ovat periaatteessa hyvin, mutta sitten Amy sattuu katoamaan heidän viisivuotishääpäivänään. Nick suhtautuu muiden näkökulmasta epäilyttävän rauhallisesti Amyn katoamiseen ja häntä ruvetaankin epäilemään aviovaimonsa murhaajaksi. Nick on kuitenkin itse vakuuttunut omasta syyttömyydestään ja ainut tapa saada tästä muutkin vakuuttuneeksi, on löytää Amy.

Tämä kirja oli koukuttavin kirja sitten vähään aikaan (ihanaa, että on kesä ja aikaa lukea muuten). Kannen teksti "Jokaisella tarinalla on kaksi puolta" oli erittäin osuva. Flynn onnistuu raottamaan kummankin osapuolen näkökulmia koko kirjan ajan. Nickiä seurataan ensimmäisessä osassa ns. livenä ja Amya taas hänen päiväkirjamerkintöjensä avulla. Nick muistelee mennyttä ja kas kummaa, päiväkirjan Amyn muistikuvat samoista tapahtumista ovatkin aivan erit. Nick henkilönä tuntuu myös Amyn päiväkirjamerkintöjen perusteella aivan toisenlaiselta ihmiseltä kuin mitä Nickin osuuksista kirjassa voisi päätellä.
Miehessäni on jotain pahasti vialla, siitä olen viimein varma. Hän tietysti suree äitiään, mutta on siinä muutakin. Jotain mikä tuntuu kohdistuvan minuun, ei surua vaan... välillä vaistoan hänen katseensa ja näen että hän irvistää inhosta kuin olisi yllättänyt minut pahanteosta eikä vain syömäästä muroja tai kampaamasta illalla hiuksiani. Hän on niin vihainen ja tasapainoton, että olen jo miettinyt liittyykö hänen mielialoihinsa jotain ihan fyysistä - vehnäallergia, joka tekee ihmisen hulluksi, tai homeitiöitä jotka vaikuttavat aivoihin.
Toisessa osassa sitten tapahtumat alkavatkin rullata aivan eri tahtiin. Tällä kertaa en kuitenkaan halua paljastaa juonta tämän enempää. Koska tämä kirja kannattaa lukea. Tämän kirjan juoni pitää otteessaan ja samalla saa myös miettimään sitä, mikä onkaan ihmisten elämässä totta ja mikä ei. Mitä salaisuuksia muilla ihmisillä onkaan.  

Kenelle? Jälleen kerran tämä on niin hyvä lukuromaani, että kenen tahansa kannattaisi lukea tämä. Tosin jos sinulla on taipumusta vainoharhaisuuteen, saattaa olla viisaampaa jättää tämä kirja väliin. Olen nimittäin vakuuttunut, että pääsääntöisesti ihmiset ovat kuitenkin hyviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.