sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Gillian Flynn: Paha paikka

Vinkkaaja: Leena
  • Julkaisuvuosi: 2009
  • Sivumäärä: 378
  • Juoni: Libby Day jäi henkiin, kun hänen äitinsä ja sisarensa surmattiin. Libby oli silloin seitsemän. Perhesurman jälkeen Libby todisti veljeään Beniä vastaan oikeudessa. Veli tuomittiinkin äitinsä ja sisartensa murhasta. Ben ei kuitenkaan ikinä myöntänyt syyllisyyttään, muttei myöskään varsinaisesti kieltänyt. Libby oli vakuuttunut veljensä syyllisyydestä, olihan hän ainakin kuullut veljensä äänen surmayönä.

Veri on vettä sakeampaa. Vai onko? Sukulaisuus ei kuitenkaan estänyt Libbyä todistamasta omaa veljeään vastaan. Libby uskoi vakaasti omaan todistukseensa, kunnes muut ihmiset osoittivat hänelle muitakin mahdollisuuksia. Kenties hänen veljensä Ben ei ollutkaan paha, tai ainakaan niin paha, kuin Libby oli ajatellut.
Ajelin kotiin ja ajattelin Beniä kuin omiin ajatuksiinsa syvälle vaipunut alakoulutyttö. Mielessäni oli seitsemänvuotiaasta asti pyörinyt samanlaisia kummitustalovälähdyksiä hänestä: Ben mustatukkaisena, siloposkisena, puristamassa kirvestä käsissään, ryntäämässä käytävää pitkin Debbyä kohti, hyräilemässä tiukkojen huulten välistä. Benin veren täplittämät kasvot, huutoa, haulikko kohoamassa hänen olkaansa vasten.
Olin unohtanut, että aikoinaan oli ollut olemassa pelkkä Ben, ujo ja vakava poika kummallisine, levottomuutta herättävine huumorintajupuuskinen. Pelkkä veljeni Ben, joka ei ollut voinut tehdä sitä, mitä hänen väitettiin tehneen. Mitä minä väitin.
Libby rupeaakin tutkimaan omatoimisesti tapausta ja löytää monia ihmisiä menneisyydestään. Muiden ihmisten avulla hän pääsee kurkistamaan syvemmälle menneisyytensä.

Tämä trilleri on sikäli hyvin samanlainen kuin Gillian Flynnin Kiltti tyttö (voit lukea siitä täällä). Juoni on tiheä ja yllätyksellisyyteen pyritään. Kirjassa ollaan myös kahdessa eri aikakaudessa. Vuodessa 1985, jolloin perhesurma tapahtui sekä nykyhetkessä. Nykyhetken tapahtumat nähdään Libbyn kautta, menneisyyden tapahtumat sen sijaan Benin ja äidin kautta. Loppua kohden narukerä alkaa avautua ja Libby saa tietää totuuden (joka ei ikävä kyllä ollut aivan niin yllätyksellinen kuin olisi voinut olla).

Pidin Kiltistä tytöstä todella paljon (toimi myös leffana) ja Paha paikka ei aivan täyttänyt odotuksiani. Kirja oli ehdottomasti hyvä, muttei ehkä kuitenkaan loistava. Kirja piti otteessaan, mutta kyllä tämän malttoi laskea yöpöydällekin.

Kenelle? Tämä sopii varsinkin trillereistä pitäville. Miellyttävä lukuromaani vaikkakin paikoin hieman raaka. Helppoa ja nopeaa luettavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.