sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Eppu Nuotio: Mutta minä rakastan sinua

Vinkkaaja: Leena
  • Sivumäärä:283
  • Julkaisuvuosi: 2015
  • Juoni: Karin on viisikymppinen historianopettaja, joka toipuu avioerostaan. Sattumalta Karin kohtaa Laurin, jolla on myös takanaan avioero. Tässä rakkaustarinassa seurataan näiden kahden rakastumista ja mietitään elämän solmukohtia

Luin tämän kirjan ns. välipalana ja se olikin siihen tarkoitukseen juuri oivallinen. Helppoa ja mukavasti luettavaa tekstiä. Mukava tarina. Asiat etenivät ja ihmiset kasvoivat. Tavallaan helppo kirja, mutta kuitenkin kovin ajankohtainen ja ihmisen syvimpään porautuva.

Aikana, jolloin avioerot ovat täysin normi, on tämä kirja juuri asian ytimessä. Välillä rakkaus loppuu, vaikkei sen haluaisikaan loppuvan. Välillä parisuhde on sitä, mitä ihminen tarvitsee, mutta aina se ei ole mahdollista. Välillä ihmisen taas on parempi olla ilman sitä parisuhdetta. Tämä kirja teki minut iloiseksi siitä, että enää tänä päivänä ei ole pakko tehdä niin kuin on aina tehty. Uudenlaisia ratkaisuja saa tehdä ja ne ovat hyväksyttäviä.

Pidin kovasti Nuotion kirjan tunnelmasta. Klassista musiikkia ja teetä. Oikein sopiva kombo. Tähän vielä lisättynä päähenkilö Karin, joka pohdiskelee asioita ja ei ole ollenkaan liian suoraviivainen. Ja kuten Nuotio asian oivallisesti ilmaisee: tee auttaa aina.
Vedän villatakin yöpaidan päälle ja menen keittiöön keittämään teetä. Pyörittelen puhelinta kädessäni, haluaisin kirjoittaa vastauksen, mutta en osaa. Tee auttaa aina. Sellaisille sisältä vapiseville ihmisille kuin minä tee on parasta lääkettä. Ei ole ongelmaa, joka ei ratkea hyvin haudutetun teen avulla. Keittiöni ei ole suuren suuri eikä sitä ole remontoitu vastikään, pinnat ovat hieman kuluneet, mutta minä pidän siitä. Tämä on ensimmäinen oma keittiöni. Täällä kukaan ei tule sanomaan, miten astianpesukone pitäisi täyttää.
Tämä kirja kertoo tarinan rakastumisesta. Lukijanakin koin sen kutkuttavan tunteen, kun ihastuu/rakastuu johonkin. En oikein ole rakkausromaanien suuri ystävä, mutta jotenkin tämä tarina vei minut mukanaan. Ja kuten rakkausromaaneilla yleensä tälläkin kirjalla on onnellinen loppu  (vaikkei sitä varmaan kuuluisikaan paljastaa).

Kenelle? Helppoa, mukavaa kirjaa etsivälle. Sinulle, joka haluat lukea hyvin kirjoitetun rakkausromaanin (joka ei ole aivan ennalta arvattava) tai etsit sopivaa välipalaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.