perjantai 26. kesäkuuta 2015

Anne te Velde-Luoma: Kaaoksen kesyttäjä

Vinkkaaja: Petra
  • Julkaisuvuosi: 2010
  • Sivumäärä: 143
  • Juoni: Kirjassa professional organizer -koulutuksen Hollannissa saanut te Velde-Luoma antaa konkreettisia neuvoja siihen, miten omaa elämää järjestämällä saa enemmän aikaa tärkeille ja rakastamilleen asioille.


Anne te Velde-Luoman kirja kaaoksen kesyttämisestä on ajankohtainen. Tuntuu siltä, että ihmiset etsivät yhä enemmän keinoja päästä eroon tavarasta ja siten keventää elämäänsä. Jo asumisneliöiden hinta saa monet miettimään missä määrin tavaroiden säilyttäminen on järkevää. Tavaramäärien hallinnointiin kuluu suuret määrät aikaa ja erengiaa.
Valtaosa asiakkaistani kokee omistamansa tavaramäärät ja hoitamista odottavat tehtävät suurena painolastina. Monet velvollisuudentuntoiset ihmiset saattavat kieltäytyä miellyttävistäkin tapaamisista ja mukavista menoista, koska lehtikasat odottavat läpikäymistä, kaapit olisi raivattava ja kaikenlaisia paperitöitä pitäisi tehdä. Elämänilo, keveys, spontaanius ja joustavuus ovat kadoksissa. Mitä kevyempi taakka, sen ketterämmin väistät ja muutat suuntaa eli pystyt sopeutumaan uuteen tilanteeseen, kun se sitä vaatii.
Tavaroiden vähentäminen ei kuitenkaan aina ole helppoa. Kirjan ensimmäisissä luvuissa käydään läpi tavaroiden vähentämiseen liittyviä tunteita ja vaikeuksia. Te Velde-Luomalla on niihin monia käytännöllisiä vinkkejä ja ohjeita, joiden toteuttaminen askel askeleelta ei vaikutakaan enää kovin vaikealta.

Kirjassa ei tyydytä laittamaan pelkästään tavaroita järjestykseen. Huutia saavat myös paperit, sähköiset dokumentit ja sähköposti. Ajankäyttö käydään perusteellisesti läpi, jotta vuorokauden 24 tuntia tulisivat jatkossa käytettyä juuri niihin "oikeisiin" ja tärkeisiin asioihin. Kirjan lopussa on vielä luku päätöksenteosta ja valinnanmahdollisuuksien rajaamisesta. Ja kaikki tämä hyvin kompaktissa muodossa. Näillä vinkeillä elämänsä tosiaan saisi aika hyvään järjestykseen!

Plussaa kirjassa on selkeä ja helppolukuinen ulkoasu. Tekstiä elävöittämään on käytetty lainauksia ja listoja. Jokaisella luvulla on oma värinsä, jota käytetään marginaaleissa ja otsikoissa. Fontti on selkeää ja kirjaa on kaikin tavoin ilo lukea.

Suosittelen kirjaa kaikille, jotka kokevat järjestyksen pitämisen hankalaksi, sillä tämä kirja on erittäin motivoiva ja innostava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.