Tietoja meistä

Leena, Tiina ja Petra
Mitä syntyy, kun kolme erilaista lukutoukkaa tapaa, innostuu ja lyö viisaat päänsä yhteen? No, Kirjakompassi-blogi tietysti! Tämän kirjablogin tarkoitus on vinkata ja arvostella kirjoja maan ja taivaan väliltä kunkin vinkkaajan omien tulkintojen läpi ja sitä kautta saattaa lukija ja oikea kirja yhteen.

Ensimmäinen tiennäyttäjä on Petra, joka uteliaasti avaa kirjan kuin kirjan ennakkoluulottomasti ja ahmaisee hyvän opuksen nopeastikin läpi. Petra ei pidä yhdyssanavirheistä, mutta se, mistä Petra pitää, on kauniisti suomen kieltä tulkitsevasta Riikka Pulkkisesta. Myös Sofi Oksanen, Diana Gabaldon ja Anna-Leena Härkönen pääsevät top 5:een. Jos hän nyt joskus sattuisi haaksirikkoutumaan autiolle saarelle, seuraksi Petra ottaisi mieluusti Rowlingin Harry Potter –kirjat, sillä niistä löytyy aina uusia tasoja ja ulottuvuuksia. Kirjojen lisäksi ranking-listan yläpäähän kipuavat urbaani löytöretkeily, kulttuuririennot ja kävelylenkit.

Toisen vinkkaajan Leenan tapaa vapaa-ajalla yleensä aina nenä kiinni kirjassa –jo lapsesta saakka. Hän ei ole erityisen kranttu, ja kotiin eksyy käytännössä millaista kirjallisuutta tahansa. Nuorena käteen osui enimmäkseen fantasiaa ja nykyään sci-fiä. Murresanat ja keskustelut saavat takuuvarmasti Leenan uteliaisuuden heräämään. Kirjatoukkaharrastuksen lisäksi kiinnostuksen herättävät lautapelit, sukkien kutominen, beacvolleyn katsominen, ruoanlaitto ja liikunta.

Kolmas kompassin heiluttaja on Tiina. Kirjahyllystä löytyy enimmäkseen kotimaista kirjallisuutta, ja katse poimii ensimmäisinä Riikka Pulkkisen ja Markus Hautalan kirjat. Tiinan sormissa pysyy hyvin kynä ja jaloissa lenkkitossut. Urheilu onkin vapaa-ajan tärkein aikasieppari, mutta lukemisesta ja kirjoittamisesta ei silti tingitä. Ajattelua vaativat psykologiset romaanit herättävät varmimmin mielenkiinnon, kun taas fantasia ja sci-fi saavat enimmäkseen jäädä muiden luettaviksi. Tiina rakastaa pohtimista ja analysointia, mutta vastapainoksi hän haluaa asioiden tapahtuvan vikkelään ilman turhia jossitteluja.
Kirjakompassin kaarti toivottaa jokaisen lukuintoisen lämpimästi tervetulleeksi tekemään tuttavuutta niin uusiin kuin vähän vanhempiinkin opuksiin. Elämyksellistä seikkailua blogimme sivuilla!

Seuraa meitä Facebookissa: https://www.facebook.com/kirjakompassi
Ota meihin yhteyttä: kirjakomp@gmail.com